Автор Тема: Професионалисти и любители  (Прочетена 2609 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Imago

  • Домакин
  • Експерт
  • *****
  • Рейтинг: +12/-1
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • Eurasia Academic Publishers
Професионалисти и любители
« -: Октомври 24, 2011, 09:22:07 pm »
Тенисът на маса у нас е за любители и само за любители. Професионалистите нямат бъдеще, но по-лошото е, че нямат и настояще.
 
Трагедия...
Тенис на маса в Люлин, София
Skype - tenisnamasa
GSM/Viber: 0888 075 614

Неактивен Imago

  • Домакин
  • Експерт
  • *****
  • Рейтинг: +12/-1
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • Eurasia Academic Publishers
Re:Професионалисти и любители
« Отговор #1 -: Октомври 26, 2011, 08:48:58 am »
По-лошото е, че много професионалисти не знаят какво е градус. ;)
Тенис на маса в Люлин, София
Skype - tenisnamasa
GSM/Viber: 0888 075 614

Неактивен stan hao

  • Школник
  • **
  • Рейтинг: +3/-0
  • Тенис на маса фен
    • Профил
Re:Професионалисти и любители
« Отговор #2 -: Октомври 27, 2011, 09:24:28 am »
а стига ве !!!

Неактивен nisso

  • Новобранец
  • *
  • Рейтинг: +1/-0
  • Пол: Мъж
  • Тенис на маса фен
    • Профил
Re:Професионалисти и любители
« Отговор #3 -: Октомври 27, 2011, 01:01:22 pm »
А всъщност ... в главата ми изниква един абсурден въпрос, но все пак не мога да не го задам. Дали, наистина професионалистите имат нужда да знаят градусите?!? Щом е професионалист, значи е станал такъв и без да е чувал за градусите. Щом не е чувал, а пък в същото време е станал професионалист, би трябвало тогава градусите да не са толкова определящи ... или пък тук се намесва треньора, който "предлага" на ученика си "подходящи градуси", съответстващи на неговата игра. Незнам. Вие какво мислите ?!?
The shirtless dude is epic...

Неактивен pacolan_super

  • Новобранец
  • *
  • Рейтинг: +0/-0
  • ***Lao Bao***
    • Профил
Re:Професионалисти и любители
« Отговор #4 -: Октомври 27, 2011, 05:41:21 pm »
Аз мисля, че щом алкохолиците знаят какво е градус,
или го усещат поне, то и професионалистите би следвало да са наясно със терминологията, значението и смисъла на абривиатурата, характеризираща мекотата/твърдостта на някои видове гуми/гъби (долници, подложки).

Естествено при някои производители градусите" на гумите са терминологизирани като:
мека ; средна; твърда , при други брандове със числа - 35 ; 36; 37; 38; 39; 40; 41; 42; 43; 44; 45; 46; като измерител за мекотата/твърдостта на гъбата на гумата.

От друга страна много производители предлагат само долници/гъби със различна дебелина, твърдост и еластичност, както и горници - гладки/зъби , с цел сглобяване" на гума, към която състезателя/любителя има предпочитания, и е свикнал с комбинацията.
Много зъбари" използват една и съща долница/гъба години наред, като само сменят горницата като й дойде времето.
Разлепянето става най-често с Ацетон - диагонално от единия ръб, а при залепянето се изкарва въздуха с валяк.
:)

П.С:
Пиша това специално за профитата Добри и Стефан Лъвчиев-Бацето,
които ми зададоха редица въпроси на ангро преди 2 дена във връзка с градусите и аматьорщината в тениса на маса.

 ;D
Камен Петров:
"сега ще наблюдаваме алтернативно сменяване на сервиса докато някой го спечели"

Неактивен Imago

  • Домакин
  • Експерт
  • *****
  • Рейтинг: +12/-1
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • Eurasia Academic Publishers
Re:Професионалисти и любители
« Отговор #5 -: Октомври 27, 2011, 05:47:43 pm »
Аз бих казал, блажени са незнаещите, защото тяхно е царството тенисно. Хората повече тренират, а не се занимават с материалознание.
Тенис на маса в Люлин, София
Skype - tenisnamasa
GSM/Viber: 0888 075 614

Неактивен stan hao

  • Школник
  • **
  • Рейтинг: +3/-0
  • Тенис на маса фен
    • Профил
Re:Професионалисти и любители
« Отговор #6 -: Октомври 27, 2011, 05:56:42 pm »
Хубаво е когато дадеш полезен съвет на начинаещ аматьор и възможен бъдещ професионалист. Печелиш благодарности и доверие. Това малко ли е ! Всичко си има смисъл, звучи тривиално но е така.  :)

Неактивен emillio

  • Новобранец
  • *
  • Рейтинг: +0/-0
  • Пол: Мъж
  • Тенис на маса фен
    • Профил
Re: Професионалисти и любители
« Отговор #7 -: Февруари 27, 2015, 02:44:52 pm »
Извинете ако е зло да се събужда стара тема...

До доста малко оборудване съм се докоснал, но ми се струва че това с градусите малко куца.
Някои гледаш меки ги пишат 40-43° други средно твърди гуми 38° а над 44° поти или съвсем не съм виждал.
В друг форум някой беше казал че DHS H3 е от най твърдите гъбки, аз пук съм пипал про ракета и ми се струват бая по-меки
Май по верния подход е топче да подскочи, пръстче да натисне.  ;D
 
Не на болестта по скъпото оборудване!
Не един е дал 500+ лв. за хилка и не е станал шампион!

Неактивен Imago

  • Домакин
  • Експерт
  • *****
  • Рейтинг: +12/-1
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • Eurasia Academic Publishers
Re: Професионалисти и любители
« Отговор #8 -: Март 29, 2015, 10:45:56 am »
Така е, защото методиката за измерване е различна. Едни мерят гъбата, други горницата, а трети цялата гума, както е залепена. Последното според мен е най-адекватната мярка. Така постъпват Ксиом.
Тенис на маса в Люлин, София
Skype - tenisnamasa
GSM/Viber: 0888 075 614