Автор Тема: Загуба на напрежението  (Прочетена 1220 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Lao Bao

  • Домакин
  • Експерт
  • *****
  • Рейтинг: +12/-1
  • Пол: Мъж
    • Профил
    • Eurasia Academic Publishers
Загуба на напрежението
« -: Ноември 05, 2013, 08:36:15 pm »
Основният, универсално премълчаван проблем на почти всички професионални наплетачи е огромната разлика между зададеното напрежение и натежението на изхода. При зададено изходно натежение 26 кг на вертикалите и 25 кг на хоризонталите, тестовете при професионалните наплетачи в София показаха, че независимо от марката и типа наплитаща машина крайният резултат винаги се разминава с от 2 до 6 кг с първоначално зададените стойности. При вертикалите това разминаване е по-малко и обикновено е в плюс, а при хоризонталите е повече от фрапантно. Последният тест беше днес в Борисовата градина. При зададено натежение 26/25, т.е. диференчиално напрежение от 1 кг, резултатът от последвалото замерване със стрингометър показа разлика от 8 кг между вертикалите и хоризонталите.

На какво се дължи това скандално разминаване между абстрактния модел, съществуващ в главата на наплетачи и играчи, и реалната практика на контролните замервания?

1. Откат на щипките при освобождаване на натягащото устройство. Ако не сте затегнали щипките правилно, което означава притискане на вертикалното рамо към рамката и обратен натиск върху основата на фиксираната клема, щипката ще се върне с 2-3 мм обратно, което означава загуба на 7-8 кг натежение.

2. Деформация на рамката. Натягането на вертикалите не води до деформация на рамката, тъй като на това се противопоставят четирите странични и двата вътрешни притискача. Наплитането на хоризонталите обаче води до издължаване на рамката до такава степен, че понякога тя се изплъзва от държачите. Всеки следващ хоризонтал увеличава натиска върху рамката, което има за резултат две неприятни последици - увеличаване на натежението на вертикалите и намаляване на натежението на вече наплетените хоризонтали.

Има ли изход от наплетената по този начин ситуация?

Изход има, но ще го споделя само при наличието на споделен интерес.
Тенис на маса в Люлин, София
Skype - tenisnamasa
GSM/Viber: 0888 075 614